19. September 2020 - 10:00 till 17:00
Oktatoterem.com, Budapest
Share it on:

EU jog workshop: Uniós ismeretek + szakfordítói modul | Saturday, 19. September 2020

Jelentkezés itt: emailAzok a szakfordítók, lektorok, tolmácsok, akik uniós intézmények anyagaival foglalkoznak, rendelkeznek ugyan uniós ismeretekkel, de ezek az ismeretek gyakran csak részlegesek, egy adott területre vonatkoznak.

A workshop 1. modulja során Lattmann Tamás nemzetközi jogász feladata az lesz, hogy ezeket az ismereteket rendezze, átláthatóbbá tegye. Ehhez az alapoktól fogunk indulni, az EU rövid történetével kezdjük, rátérünk a (jogalkotó és egyéb) uniós intézményekre, hatásköreikre, az uniós jogszabályok fajtáira és azok szerkezeti egységeire, valamint céljaira. Ennek során külön hangsúlyt kap a magyar jogi terminológia, a rossz fordítási gyakorlatok és hibák.

Kinek ajánljuk? Gyakorlatilag mindenkinek, aki munkája során az EU-val foglalkozik, azaz fordítóknak, lektoroknak, tolmácsoknak, újságíróknak, tanároknak stb.A workshop 2. (szakfordítói) modulja során megvizsgáljuk, hogy a fordító/lektor számára melyek a legfontosabb háttéranyagok, hogyan érdemes feldolgozni egy uniós jogszabályt ahhoz, hogy abból hasznos háttéranyag legyen, hogyan tudjuk ezeket a jogszabályokat CAT-eszközökkel használni, milyen szempontokra kell odafigyelni, melyek a leggyakoribb fordítási hibák stb. Ezt a részt pedig Orsolya Bugár-Buday vezeti.Részvételi díj:

1. modul (5 óra, Lattmann Tamás vezeti)

Teljes ár: 9000 Ft

MFTE-tagoknak: 6000 Ft1. modul + 2. modul (2 óra, Bugár-Buday Orsolya vezeti):

Teljes ár: 13000 Ft

MFTE-tagoknak: 10000 FtA jelentkezéseket e-mailben várjuk az email címen, innen küldjük a visszaigazolást és az egyéb tudnivalókat (fizetés módja, megközelítés stb.).