07. December 2017 - 11:00
Share it on:

Digioppimisen areena | Messukeskus | Thursday, 07. December 2017

Digioppimisen areena - Arena för digitalt lärande 7.- 8.12.2017

Digioppiminen ajan tasalle! Tapahtuma tarjoaa uusia näkökulmia tieto- ja viestintäteknologian opetuskäytöstä. Kokeiluareenalla saat käytännön tuntumaa digioppimisen uusiin menetelmiin. Tapahtuma on suunnattu kaikkien koulutusasteiden edustajille.

Seminaarin ensimmäiseen päivään sisältyy ohjelmallinen iltatilaisuus. Tervetuloa mukaan oppimaan ja viihtymään ajankohtaisen teeman parissa!

Keskustelu on jo käynnissä: #digiareena

HUOM! Early Bird -hinta voimassa 10.11. saakka!

Lisätietoa ja ilmoittautuminen Opetushallituksen verkkosivuilla
Comments
  • ”Sen lisäksi, että älytykki mahdollistaa interaktiiviset oppitunnit, suuri kuvakoko motivoi opiskelua – aina takariville asti.” Epson on mukana Digioppimisen areenalla perjantaina 8.12. sekä oman messuosaston että kokeiluareenan kokeilupajojen voimin.
  • Digioppimisen areenaan toiminta-areena B3 esittäytyy: torstaina 7.12. voit tutustua siihen miten digitaaliset oppimisratkaisut tukevat erityistä oppijaa. Teknologiaa voi käyttää näkemisen, lukemisen, kirjoittamisen, vuorovaikutuksen, arjen strukturoinnin ja toiminnanohjauksen apuvälineenä - näin on mahdollista saada oppimisympäristöstä ymmärrettävämpi. Teknologia mahdollistaa luovan toiminnan kaikille oppijoille! Esittelijät: Suvi Orasuo, Erityisluokanopettaja, Apple Distinguished Educator, Paloahon koulu, Kuopio Tarja Tolonen, Apple Distinguished Educator, Savon ammatti- ja aikuisopisto, Kuopio.
  • Myös Opetushallituksen pääjohtaja Olli-Pekka Heinosen puheenvuoro kuullaan Digioppimisen areenalla! Olli-Pekka Heinonen aloitti uuden Opetushallituksen pääjohtajana vuoden 2017 alusta. Tätä ennen hän toimi valtiosihteerinä valtiovarain-, opetus- ja kulttuuri-, sekä sisä- ja ulkoasiainministeriöissä. Heinonen on työskennellyt myös valtiosihteerinä valtioneuvoston kansliassa, Yleisradiossa johtajana, liikenne- ja viestintäministerinä sekä opetusministerinä ja kansanedustajana. Heinonen on myös toiminut useissa luottamustehtävissä yhteiskunnan eri osa-alueilla. Heinonen on DigiNYT-seurantaryhmän puheenjohtaja. DigiNYT auttaa kiihdyttämään poikkihallinnollisia toimenpiteitä ja vahvistaa näkemystä asiakaslähtöisestä ja elinkeinoelämän toimintaa vauhdittavasta julkisen hallinnon digitalisaatiouudistuksesta.
  • "Oppimisen ja opettamisen kehittäminen on intohimoni. Unelmani on, että voisin auttaa opettajia opettamaan uudella tavalla ja oppilaita löytämään oman oppimisen omistajuuden. Oppilaiden tulee oivaltaa, että he oppivat oman elämänsä ja tulevaisuutensa vuoksi. Muuttuvassa maailmassa tulee olla liikkeellä, luoda yhteinen visio, miettiä, miten se saavutetaan ja arvioida vaikuttavuutta. Emme voi jäädä paikoillemme hyvään, vaan meidän tulee tavoitella vielä parempaa. Maailma muuttuu. Koulutus uudistuu. Miten nopeaan vauhtiin vastataan yhteiskehittämisen ja kokeilukulttuurin avulla? Mikä on koulutuksen ekosysteemin merkitys tulevaisuudessa? Millaisia pelaajia muutoksessa tarvitaan? Miksi innovaatiot eivät leviä? Näihin kysymyksiin etsimme yhdessä vastauksia. Tutustumme tähän matkaan muutaman kokeilun kautta. Samalla kuulemme Opetushallituksen kokeilukeskuksen toiminnasta." Anneli Rautiainen toimii Opetushallituksessa kokeilu-, kehittämis- ja innovaatiokeskuksen päällikkönä. Hänellä on pitkä ura opettajana, rehtorina sekä perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen yksikön päällikkönä ja opettajien osaamisen kehittäjänä. Anneli on ollut jakamassa osaamistaan yli 25 maassa eri puolilla maailmaa. Hän on asunut Kanadassa ja hän on viiden nuoren aikuisen äiti. Digioppimisen areenalla Anneli on yksi tapahtuman key note speakereista.
  • Perjantaina 8.12. yksi tapahtuman key note speakereista, Vice President Anthony Salcito Microsoftilta, puhuu aiheesta "Global trends in digital learning". In his role leading the worldwide execution of Microsoft’s vision for education, Anthony Salcito works to help empower educators and inspire students to achieve more. He aims to transform the way we learn with the support of the best technology to help build critical skills for the modern, global workplace. Prior to taking this role in 2009, Salcito was general manager of education in the United States, supporting schools and universities across the country. During this time, he helped launch the company’s cornerstone education programs. He was also at the center of Microsoft’s involvement in the creation of the School of the Future – a pioneering partnership with the School District of Philadelphia and now the first of many Microsoft Showcase Schools around the world. Salcito joined Microsoft in 1992, spending his early years at the company architecting high profile product launches for Windows NT and Windows 95. He is involved with a variety of outreach projects; has served on the board of directors for Stevens Institute of Technology WebCampus, and currently serves on the boards of the National Foundation for Teaching Entrepreneurship (NFTE), Junior Achievement of Washington, the European Foundation for Management Development, the National Community Education Association and Western Governors University. With a belief that educators will forever be the heroes of the classroom, Salcito authors Daily Edventures (http://dailyedventures.com/), which highlights the inspiring stories of educators, students, education thought leaders and school leaders from around the world. You can engage with Salcito at @AnthonySalcito.
  • Olisipa hienoa, jos edes joitakin osioita voisi seurata verkon välityksellä. Nimimerkki Kauas on pitkä matka
  • Torstaina 7.12. Esko Kilpi puhuu Digioppimisen areenalla aiheesta ”Kokemuksia työn muutoksesta - Mistä maailmalla puhutaan kun puhutaan digityöstä” Toimitusjohtaja Esko Kilpi (Esko Kilpi Company) on yksi Suomen kansainvälisesti arvostetuimpia digitaalisen työn tutkijoita. Runsaan kahden vuosikymmenen aikana hän on tukenut useita ulkomaisia ja suomalaisia eturivin yrityksiä ja yhteisöjä luovaan, vuorovaikutteiseen työotteeseen siirtymisessä. Lisäksi hän on edistänyt älykkäiden teknologioiden, uusien alustatalouteen pohjaavien liiketoimintamallien ja Internetin hyödyntämistä läheisinä treemoina työn tuottavuuden uudet lähteet ja luova oppiminen. Esko Kilpi korostaa vuorovaikutuksen ja yhdessä ajattelun merkitystä työssä. Osaamista ei enää tarkastella yksilötasolla, vaan verkoston toimintamallien tasolla. Uutta luovan oppimisen onnistunut toteutus määrittää tänään organisaatioiden elinvoimaisuuden ja kilpailukyvyn.
  • Digitalisaatio, uudet opetussuunnitelmat ja ammatillisen reformi edellyttävät uusia taitoja. Digioppimisen areena auttaa. Early bird -hinta voimassa, kun ilmoittaudut 10.11.2017 mennessä: https://oph.etapahtuma.fi/Default.aspx?tabid=531&id=1944 #digiareena
  • Näistäkin asioista pääsee keskustelemaan Digioppimisen areenalla. Tervetuloa! Ilmoittautuminen on auki: https://oph.etapahtuma.fi/Julkinen-eTapahtuma-ps/Koulutustuote-ps/id/1944