09. December 2017 - 11:00
Share it on:

Käsityöläisten joulutori | Suomen käsityön museo / The Craft museum of Finland | Saturday, 09. December 2017

Suomen käsityön museo järjestää joulukuun toisena viikonloppuna Käsityöläisten joulutorin 18. kertaa. Entiseen tapaan joulutorille järjestettiin avoin haku touko-kesäkuussa. Samalla haulla haettiin toimittajia museokaupan joulusesonkiin. Käsityöläisten joulutori järjestetään Suomen käsityön museossa Jyväskylässä 9.–10.12.2017.

Hakijoita oli tänä vuonna yhteensä 64, joista pelkästään joulutorille haki 33 käsityöläistä, pelkästään museokaupan joulusesonkiin haki 22 käsityöläistä ja molempiin haki yhdeksän käsityöläistä. Huomattava määrä hakijoista tänä vuonna edusti korujen valmistajia, mutta mukana on myös pehmeämmistä materiaaleista tuotteitaan valmistavia sekä keittiö- ja sisustustuotteita sekä käsintehtyjä saippuoita ja kynttilöitä. Edelleen käsityöläisiä joulutorille saapuu ympäri Suomea, Oulusta Tuusulaan ja siltä väliltä. Täysin uusia käsityöläisiä joulutorille tulee tänä vuonna kahdeksan, loput osallistujat ovat joulutorilla tuttuja näkyjä, osan tosin jopa 10 vuoden takaa.

Käsityöläisten joulutori tarjoilee modernia ja käsin kosketeltavaa joulutunnelmaa viikonlopun aikana yli 5000 kävijälle. Joulutorin tarjonta perustuu laadukkaaseen käsityöhön, tuotteen tekijän ja käyttäjän kohtaamiseen ja jouluisen kahvion lämpimään tunnelmaan.

Tapahtuma on osa Joulukylä Jyväskylä kokonaisuutta. Koko joulunajan tapahtumatarjonta osoitteessa

Joulutorille 2017 valitut käsityöläiset aakkosjärjestyksessä:

ArtAnttila, Laukaa,
Käsintehdyt pala-, neste- ja suolasaippuat, palashampoot ja saippuaoheistuotteet.

Chao & Eero, Lahti,
Chao & Eero suunnittelee ja valmistaa korkealaatuisia käsintehtyjä koruja yhdistäen perinteisen valmistuksen moderniin muotoiluun.

Design leenaSi, Palokka,
Huopatuotteita: huiveja, kaulureita, pikkuponchoja, miesten taskuliinoja, torkkupeittoja, rannekkeita, koruja 100% merino- tai suomenlampaanvillasta tai yhdistettynä muihin materiaaleihin.

Eero Lintusaari, Tuusula,
Teemallisia korusarjoja ja kantaaottavia koruja erilaisista materiaaleista.

Elisa Muhonen TMI, Hollola,
Neuleita ja neuleasusteita luonnonmateriaaleista, valikoimiin kuuluvat: pipot, huivit, säärystimet, rannekkeet, pannat ja sukat.

Erja Raittinen Oy, Joutsa,
Kotimaiset käsinpainetut tekstiilit.

Hasa design, Konnevesi,
Värikkäitä batikkiasusteita ja sisustustuotteita.

House of Simone (PTPromotion Ky), Kangasala,
Koruja, asusteita ja käyttöesineitä nahasta. Päätuotteena kasviparkitusta nahasta käsin muotoillut näyttävät ja uniikit korut ja asusteet.

Idealahjat Ky, Tampere,
Korkealaatuiset ja kotimaiset Arjen Ilot -tuotemerkin tuotteet, pääasiassa keittiö- ja kattaustuotteita lämpökäsitellystä puusta yhdistettynä ruostumattomaan teräkseen.

Ikiaikalasi, Laukaa,
Lasitaiteilija Katja Rauhamäki valmistaa Ikiaikalasi-tuotteita vanhasta eri aikakausien ikkunalasista. Tuotevalikoimaan kuuluu yksilölliset käyttö- ja sisustusesineet.

Kalevantuli Oy, Multia,
Kalevantulen kynttilät valmistetaan korkealaatuisista vahoista neljän ammattilaisen voimin. Tuotelinjaan kuuluvat läpikuultavat ja läpivärjätyt parafiinikynttilät sekä kasvipohjaiset soijavahakynttilät.

Keraamikko Paula Ruuttunen, Mikkeli,
Käsindreijattua käyttökeramiikka ja sisustustuotteita kivitavarasta ja posliinista.

Kimmo Tulimetsä t:mi, Turku,
Raudasta taotut mm. valaisimet, kellot ja korut.

Korupaja Helmi, Haapavesi,
Kultasepäntyönä uniikkeja koruja tai pieniä sarjoja hopeasta, kullasta ja vanhoista rikkinäisistä koruista.

Koi Design, Tupos,
Koi Designin hopeakorut ovat uniikkeja ja käsityönä valmistettuja piensarjoja. Niissä ilmentyy arki; yksilöllisyys ja toistuvuus.

Maahiskoru, Akaa,
Luonnosta poimituista kukista, lehdistä, oksista ja kävyistä valamalla tehtyjä hopeisia korvakoruja, riipuksia ja käätyjä.

Mafka & Alakoski Oy, Riihimäki,
Mafka & Alakosken lasistudion korkealaatuiset taide- ja käyttölasituotteet suunnittelee ja valmistaa lasitaiteilijat, lasinpuhaltaja Marja Hepo-aho ja lasinpuhaltajamestari Kari Alakoski.

Marjaana Niskanen, Jyväskylä,
Kodin somiste- ja käyttötuotteita arkeen & juhlaan Marjaanan omalla kuviomaalimalla.

Onnela Design, Tampere,
Laukut, asusteet, korut, heijastimet.

Pauliina Rundgren HandiCrafts Oy, Mikkeli,
Raikasta muotoilua ja laadukasta käsityötä. Inspiraationa suomalainen luonto. Erikoisuutena tuhansia vuosia vanha emalointitekniikka.

Ristiretket.fi, Tampere,
Hirvenluusta käyttö ja koriste-esineitä.

RunoDesign, Savonlinna,
RunoDesign valmistaa sisustustekstiilejä ja laukkuja käsinkudotuista kankaista, käsinpainettuja pellavatekstiilejä, villahuopia ja uniikkeja räsymattokoreja.

Studio Halonen, Kuopio, ,
PalaPala malliston kierrätyskorut, Studio Halosen käsinmaalatut leikkuulaudat ja tarjoilualustat sekä Annamaija Halosen signeeratut Art Posterit.

Suomen Laatupuukko Oy, Jyväskylä, . fi
Toiminnalliset tuotteet keittiöön ja vapaa-aikaan. Sieniveitset, kokkiveitset, keittiöhakkurit ja puukot.

Teijan Tekemää, Pori,
Tuotteeni on tehty sekä kierrätyspaperista että uudesta paperista, tekniikkani on yksilöllinen kalligrafia. Painotuotteet on tehty omakätisesti tekemistäni originaaleista. Joulukuusen nauhat on akvarellivärillä siveltimellä kirjoitettuja.

Tmi Seija Ranttila / Ságat, Tampere,
Ságat. Saamelaisena suunnittelijana tuon esille oman kulttuurini rikasta väri- ja kuviomaailmaa moderniksi tekstiiliksi toteutettuna.

Lisätietoja: Raija Manninen, museolehtori, p. 040 502 2887,